Om

C/O B.M BJÖRCK, HAGAGATAN 17F, 11347 STOCKHOLM / info@winevillage.net / +46 (0)72 224 1955 / Copyright Winevillage © All Rights Reserved

Italien, detta underbara kontrastrika land fyllt av skönhet, kaos, känslor, musik, kärlek och så vin och mat förstås. Grundaren till Winevillage AB, Dick Björck, flyttade ner till Italien för drygt tre år sedan för att leva tillsammans med sin italienska fästmö. För fem år sedan startade hon restaurang Borgovino i Varenna vid Comosjön i norra Italien och de senaste åren har de arbetat tillsammans på restaurangen.

Kombinationen vin och mat har varit viktigt för dem och ett flertal vinprovningar med passande menyer har arrangerats. Under denna tid har de kommit i kontakt med ett flertal intressanta produkter av hög varaktig kvalitet, vilka inte är särskilt välkända i Sverige. Förra året bestämde han sig för att starta Winevillage AB i syfte att introducera dessa produkter på den svenska marknaden.

 

 

Winevillage AB registrerades första februari 2013 och är en liten grossistverksamhet, som huvudsakligen för in vin, öl och andra alkoholhaltiga drycker från Italien till Sverige för försäljning till restauranger, barer och hotell, samt via beställningssortimentet på Systembolaget. Fokus är på små producenter.

 

Det första verksamhetsåret var ett uppbyggnadsår, ett förråd för verksamheten hittades i centrala Stockholm, förrådet inreddes, kontakter togs med de olika producenterna och slutligen fanns alla tillstånd på plats. I början på detta andra verksamhetsår har de första varorna anlänt och arbetet med att hitta kunder har inletts. I maj ställde företaget ut på Vinordicmässan och i november ställde vi ut på Mitt Kök-mässan. Hoppas att vi sågs där, om inte hoppas jag att ni får möjlighet att prova våra produkter på annat sätt och faller för dem såsom vi har gjort. Varför inte genom en "Hemprovning"?

 

Buon appetito! Cin cin!

 

Winevillage

Instagram

info@winevillage.net

 

+46 (0)72 224 1955